2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Underbar vecka till ända …

Söndag för 1 v sedan åkte jag till östersund , Ås och Eldrimner för att lära mig ysta ost .
En underbar vecka och jag tror jag har lärt mig hur mycket som helst .. Micro biologi, kemi , mögel, penicillinium ,streptokocker, enzymer, kalcium, ph, syrakulturer mesofiler, thermofiler och mycket mycket annat .. Vår lärare var ost mannen från Frankrike Michel leipage, lovar att han vet vad han pratar om. Kursen gick på franska och självklart hade vi en fantastiske tolken Gert.
Vi gjorde yoghurt, färskost, camembert, kittost, blåmögelost, fetaost och mozzarella. Tror vi kokade ost på 800 liter under veckan ..
Kursen var för gårdsmejerister då nu är tankarna på att börja ysta i liten skala och utveckla till ett större mejeri ..
Så nu fattas kor getter och får 🙂 . Ska leta upp några djur som vill ombesörja mig med färsk mjölk:)
Här kommer lite bilder från veckan ..
Kram å Sov gott !

Dela